Ադրբեջանի արտաքին գործերի նախարարությունը կոչ է արել ТАСС լրատվական գործակալությանը ներողություն խնդրել ծովանկարիչ Իվան Այվազովսկու հուշարձանի քանդման մասին հաղորդագրության մեջ Ստեփանակերտ հին անվանման հիշատակման համար։ Գերատեսչությունն ակնկալում է, որ գործակալությունը կկատարի համապատասխան ուղղումներ, հակառակ դեպքում, «կձեռնարկվեն համապատասխան միջոցներ»՝ կապված Ադրբեջանում ТАСС-ի գործունեության հետ։               
 

Այս եղանակին դարչինով քաղցրաբլիթը իսկական երջանկություն է

Այս եղանակին  դարչինով քաղցրաբլիթը իսկական երջանկություն է
10.11.2013 | 16:26

Իհարկե` անպայման մեկ բաժակ սև թեյով: Իսկ քաղցրաբլիթը պատրաստում են այսպես: Երեք ձուն հարում են 1 բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացնում 200 գրամ լավ փափկեցրած կամ թեթևակի հալեցրած կարագ կամ մարգարին, կես թեյի գդալ սոդա, մեկ պտղունց աղ, 1 ճաշի դգալ աղացած դարչին, ¼ թեյի գդալ վանիլին, 4-5 մանր կտրտած ընկույզ և ալյուր, որքան խմորը կտանի: Ստացվում է փափուկ, հաճելի խմոր, գրեթե պլատիլինի պես, որը կարող եք ձևավորել ինչպես ցանկանաք: Թավայի մեջ փռեք յուղաթույթ, վրան ալյուր շաղ տվեք: Խմորը բացեք 1 սմ հաստությամբ, կտրտեք ինչպես ցանկանում եք` սուրճի բաժակով, ձևավոր եզրերով փոքրիկ ափսեով կամ ձևավոր դանակով, նույնիսկ տարբեր պատկերներ կարող եք ստանալ, քանի որ խմորը բավականին ենթարկվող է: Թավայի մեջ շարելուց հետո թխեք լավ տաքացված ջեռոցի մեջ, որը համապատասխանում է բիսկվիթի համար նախատեսված ձեր ջեռոցի ջերմաստիճանին: Հետևեք, որ քաղցրաբլիթները չայրվեն, նրանք պետք է թույլ կակաոյի գույն ստանան: Վրան կարող եք շաղ տալ շաքարի փոշի, եթե դա ձեզ հաճելի է: Քաղցրաբլիթները անմիջապես ջեռոցից հանելու հետո բավականին փափուկ են, հետո չորանում են, բայց շարունակում են մնալ փխրուն և համեղ: Բարի ախորժակ:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 2431

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ